Kolimine -- üritus ise

August 23, 2009

Uus kodu leitud, jäi üle vaid üürilepingule alla kirjutada. See sündis kuskil Queensis, korterist hoopis eemal, kuskil üsna ilmetus kinnisvarabüroos. Seal käis parajasti remont ja laienemine, ju siis läheb New Yorgi üüriturul hästi. Kirjutasin lepingu üsna ebapidulikult alla ja uus kodu oli mul olemas.

Viimane samm oli kolimise korraldus. Pittsburghist NYCi kolisin üksi. Ostsin eelnevalt viis kasti, igaüks ca 70 liitrit, ja neisse mahtus kogu mu maine varandus üra. Aga NYCis elades tekkis mulle aasta jooksul mõnevõrra mööblit ja muud träna juurde ja kogu seda sodi üksi kolida polnud eriti vaimustav. Niisiis leidsin töökaaslase kaudu kolimisfirma ja leppisin nendega kolimise kokku ning tellisin ka hulga kaste, kuhu oma täiendav kola laadida.

Kaste mulle kokkulepitud ajal (umbes nädal enne kolimist) muidugi ei toodud. Aga vähemalt helistas seltsimees ise tagasi ja ütles, et tõepoolest, vabandust, meil laovarud said otsa, aga saaksime teile homme hommikul need kastid ära tuua. Ja see kokkulepe pidas vett, hommikul oligi noormes kohal ja tõi mulle 5 kasti ca 70l ja 5 kasti ca 40l mahuga, kuhu kogu mu maine varandus ära mahtuma pidi. Ja üsna napilt ka mahtuski.

Kolimispäeva hommikuks oli laupäeval kell 9 kokku lepitud, et seltsimehed tulevad kohale. Ja eelneva info põhjal oli kolimisfirma mulle ennustanud, et kolimine võtab aega ca 6 tundi, ja tunnihinna alusel mulle ka üsna krõbeda kalkulatsiooni teinud. Ja tõepoolest, sel päeval kell 8:50 heliseski mul uksekell ja kolm meest olid kohal. Eelmises elukohas oli niisiis 17. korrus ja kolm lifti, aga uues kohas 4. korrus ja ilma liftita. Kui mehed vanasse koju kohale tulid, olin tõsiselt üllatunud, käed käisid nagu kellavärk ja 30 minutiga oli korter tühi. Küsisin, kas saan nende kolimisautoga ka uude kohta sõita, aga öeldi, et kuna nende autosse mahub ainult 3 inimest, otsigu ma pigem oma transport. Seda ka tegin ja varsti olid mehed kohal ja tarisid kogu mu kola väga operatiivselt 4. korrusele uude koju. Lubatud 6 tunni asemel läks 2 tundi ja 30 minutit ja selle võrra ka minul vähem raha. Nii et loen ürituse õnnestunuks.